Proiectul a fost prezentat comunității românești din Torino, vineri, 8 Decembrie














Vineri, 8 decembrie 2017, începând cu ora 16:00, în cadrul Consulatului General al României la Torino a fost prezentat proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”.

Au fost prezenți la eveniment, pe lângă membrii echipelor de proiect din partea Asociației „Spirit Romanesc” Onlus din Roma și Infor Elea din San Secondo di Pinerolo, d-nul consul Toșcută Romulus și reprezentanți ai comunității românești.

În sesiunea de deschidere, Roxana Lupu, expert organizare evenimente a mulțumit atât d-nului consul Toscuta Romulus pentru găzduire și implicarea față de diseminarea proiectelor destinate românilor din Diaspora, cât și exponenților comunității românești pentru participare și dorința de a se alătura inițiativei noastre.

 În cadrul evenimentului, Adrian Afocșoaie, expert informare din partea Asociației „Spirit Romanesc” a prezentat obiectivele generale ale proiectului, avantajele și oportunitățile ce vor fi oferite. De asemenea a prezentat aspecte succinte privind politicile și liniile de acțiune ale Comisiei Europene și ale Guvernului României cu privire la dezvoltarea antreprenoriatului în contextul dezvoltării  durabile, inovării sociale și a utilizării pe scară largă a TIC.

Anca Copreanu, expert selecție și evidență grup țintă în cadrul Infor Elea a precizat care sunt regulile de selecție pentru participarea la proiect și detalii privind concursul de planuri de afaceri în urma cărora 24 de proiecte vor primi finanțare neramburabilă de maxim 40.000 de euro.

Din partea Infor Elea, Diana Mitrofan,expert tutor curs și Elena Carra, expert informare au prezentat detalii privind structura, metodologia și caracteristicile cursurilor gratuite de formare antreprenorială. Pentru a arăta modalitatea facilă de utilizare a platformei on-line de derulare a cursurilor, experții Infor Elea au accesat-o și cu ajutorul unui video-proiector au prezentat demonstrații practice.


Ideile de afaceri ale participanților au fost variate: de la ateliere auto, construcții, azil de bătrâni până la brevete de inovații. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Înscriere preliminară Diaspora START-UP prin Asociația Spirit Românesc